Novi Sad
26.05.2011.
12:35 > 14:12
Odbornici Skupštine grada sutra će razmatrati Predlog o utvrđivanju poreske stope na imovinu, po kojem se očekuje povećanje od 10 odsto.
  • B

    27.05.2011 09:55
    Porez - harač ili transakcija
    U normalnim državama porez je vrsta transakcije između države i građana. Poreski platiša ima pravo da od države zahteva određene standarde u trošenju svog novca i ispunjavanje obećanja političara, pa čak i da ih smenjuje. Poreska utaja u tim zemljama je zločin i sramota.
    U istočnjačkim despotijama, u koje spada i Srbija, porez je legalizovana pljačka. Poreski platiša se ništa ni o čemu ne pita, država, tj. despot lično, je bogomdana da o svemu odlučuje. U zemljama kao što je naša, ko god može da ne plati porez, ne plaća ga.
  • 27.05.2011 00:34
    Cekam da vidam sta mi to u izdacima znaci, pa cu onda da komentarisem. A ovaj moj komentar protumacite, glup sam, placam kol' ko mi ispostave.
  • 27.05.2011 00:11
    Savet za trosenje novca od poreza
    Posle naplate poreza mozete kupiti busilice da napravite jos rupa po putevima ili da platite jos ljudi da ne kose travu i ne ciste grad, a mogli bi i da zatvorite jedini preostali izlaz iz grada. Vidite ostalo je jos toga za unistiti tako da iskoristite pametno novac od poreza da dokrajcite Novi Sad.
  • novosadjanin

    26.05.2011 21:13
    rekli...pa porekli...
    pre neki dan u medijima rekli da ce NS zadrzati stare stope poreza...dugo to obecanje trajalo...
    Lalla...u pravu si......
    prigradska naselja gde je uglavnom starije stanovnistvo placaju te camere a i ne znaju sta su camere i nikad ih nisu videli.....SRAMOTA....ali jadni sta ce....placaju....
  • jaaa

    26.05.2011 17:18
    Novi Sad već ima tu maksimalnu stopu od 0,4%. A poreska osnovica je ohoho. 2008 je za moj stan utvrđena na 1.000 eura, što je bilo realno, iako je zgrada stara, bez lifta i bez gradskog grejanja, ali je na famoznoj Grbavici. E, od onda se vrednost mog kvadrata sunovratila na oko 800 evrića, ukinute su poreske olakšice koje smo do sad imali, i kad se izračuna stvarna vrednost stana i koliki porez će biti za njega, moj porez je itekako porastao. U realnom iznosu. U nominalnom i neće biti mnogo veći. Iskreno, nije to mnogo novca, ali ne volim da slušam lupetanja kao da smo svi debilni.
  • Lalla

    26.05.2011 16:00
    u pohlepi su velike oci
    Porez na vazduh....
    Kamere preko ledja gradjana...
    Parkinzi izgradjeni parama poreskih obveznika,pa se naplacuje...
    Objedinjena naplata preko Informatike,preko ledja gradjana......
    RT Vojvodine objedinjenim racunom EV...
    I sve u cilju zaposavljanja partijskih pododbnika....
    NAPOMENA;objedinjen ili takozvani vezani racun je protivzakonit!!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna